Időpont egyeztetés

Emlőnagyobbítás

MIKOR INDOKOLT A EMLŐNAGYOBBÍTÁS?

Olyan esetekben, mikor a páciens nem elégedett emlőméretével vagy azok formájával. Ha az emlők formája, esetleg mérete nem megfelelő, nem arányos testalkatához, indokolt az emlőnagyobbító műtét elvégzése. Ez eredhet jelentős fogyás vagy szoptatás után, aszimmetria esetén, vagy ha kis méretű emlők miatt a páciens nagyobbra vágyik.

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN?

A konzultáció során a plasztikai sebész az Ön paraméterei, anatómiai adottságai, elvárásai és elképzelései alapján meghatározza a műtéti tervet. Emlőnagyobbító műtét esetében az Ön igényeit felmérve a szakorvos tájékoztatást nyújt a megfelelő megoldásról, az implantátumok méretéről, típusáról és pozíciójáról, illetve a sebek elhelyezkedéséről, amely Önnek a lehető legjobb eredményt nyújtja. Minden felmerülő kérdését a plasztikai sebész részletesen megválaszol a konzultáció során.

HOGYAN ZAJLIK A MŰTÉT?

Az emlőnagyobbító műtét minden esetben altatásban történik. A plasztikai sebész az emlő alatti áthajlási redőben ejt egy néhány centiméteres, lehető legkisebb méretű bemetszést. Ezen keresztül helyezi be a kiválasztott formájú és méretű implantátumot a megbeszéltek szerint a mirigyállomány vagy az izom alá. A műtét megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS

Az emlőnagyobbító műtétet követően 1 éjszakát kell bent tartózkodnia. Másnap reggel a plasztikai sebész megvizsgálja a műtéti területet, amennyiben mindent rendben talál hazaengedi. A műtétet követően egy speciális kompressziós melltartót szükséges hordania a plasztikai sebész által meghatározott ideig. A műtét másnapján megengedett a zuhanyzás, de a sebet minden tisztálkodást követően alaposan szárazra kell törölni. Kádfürdő és úszás a varratszedés után 2 héttel megengedett, amennyiben a seb reakciómentesen gyógyult. Műtét után 2 hétig fizikai kímélet javasolt, kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez, azonban az intenzív sportolást 6 hétig tanácsos kerülni. Közvetlenül a műtét után természetes, ha fájdalmat tapasztal, ez a kellemetlen érzés pár napon belül megszűnik. A gyógyulási időszakban fájdalomcsillapító segítségével hatékonyan enyhítheti tüneteit, ha fájdalmat érez. Pár hónapig jelentkezhet kisebb mértékű fájdalom, illetve érzékenység. Ez általában fél évvel a műtétet követően teljesen megszűnik. A hegek gyógyulási ideje egyénenként változó. A heggyógyulás elősegítése érdekében szilikonos hegkezelő gélek/tapaszok használata javasolt. A külső hegek gyógyulási ideje körülbelül fél év, ezután vékony hegvonal marad a bőrön alig látható helyen, amely maradandó, de az idő múlásával fokozatosan halványodik. A belső hegek teljes gyógyulási ideje 2 év. Kontrollvizsgálatokra a plasztikai sebész által meghatározott időközönként várja vissza. A fentebb említett tanácsokat célszerű maradéktalanul betartani, hogy gyógyulási időszaka fájdalomtól és szövődményektől mentes legyen. A végleges eredmény egy év alatt alakul ki.