Időpont egyeztetés

Szemhéjplasztika

MIKOR INDOKOLT A SZEMHÉJPLASZTIKA?

Az arc bőrének korosodásával indokolttá válhat a szemkörnyéki bőr korrekciója, amennyiben a szemhéjak bőre megereszkedett, a felső szemhéj bőre rálóg a pillasorra és a pácienst látásában, életminőségében korlátozza. Az alsó szemhéjon a meggyengült és megereszkedett kötőszöveteken túl zsírtáskák is jelentkezhetnek, amely duzzadt, fáradt hatást kelt. Ezen területek műtéti korrekciója során a szemhéjak bőre ismét feszes, sima lesz. Alsó és felső szemhéj korrekciója külön, de akár egyszerre is elvégezhető.

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN?

A konzultáció során a plasztikai sebész az Ön paraméterei, anatómiai adottságai, elvárásai és elképzelései alapján meghatározza a műtéti tervet. Szemhéjplasztika műtét esetében az Ön igényeit felmérve a szakorvos tájékoztatást nyújt a megfelelő megoldásról, illetve a sebek elhelyezkedéséről, amely Önnek a lehető legjobb eredményt nyújtja. Minden felmerülő kérdését a plasztikai sebész részletesen megválaszol a konzultáció során.

HOGYAN ZAJLIK A MŰTÉT?

Felső szemhéjplasztika: A felső szemhéjplasztika helyi érzéstelenítésben történik. A plasztikai sebész természetes bőrredőben ejt bemetszést. Ezt követően eltávolításra kerül a felesleges bőr és zsírszövet. A műtét megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

Alsó szemhéjplasztika: Az alsó szemhéjplasztika helyi érzéstelenítésben történik. A plasztikai sebész a szempilla sor alatt ejt bemetszést. Ezt követően eltávolításra kerül a felesleges bőr és zsírszövet. A műtét megközelítőleg 1 órát vesz igénybe.

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS

Szemhéjplasztikát követően Ön azonnal hazatérhet otthonába. A műtétet követő napokban az érintett terület duzzadt és véraláfutásos lehet, majd a műtétet követő héten kerül sor a varratszedésre. Műtét után 2 hétig fizikai kímélet javasolt, kerülni kell minden megerőltető fizikai tevékenységet, ennek letelte után fokozatosan visszatérhet mindennapi teendőihez. Napozás, szauna és szolárium két hónapig ellenjavallt. A hegek gyógyulási ideje egyénenként változó. A heggyógyulás elősegítése érdekében szilikonos hegkezelő gélek/tapaszok használata javasolt. A külső hegek gyógyulási ideje körülbelül fél év, ezután vékony hegvonal marad a bőrön, amely maradandó, de az idő múlásával fokozatosan halványodik. Kontrollvizsgálatokra a plasztikai sebész által meghatározott időközönként várja vissza. A fentebb említett tanácsokat célszerű maradéktalanul betartani, hogy gyógyulási időszaka fájdalomtól és szövődményektől mentes legyen.